W tej wersji będziesz mógł cieszyć się włoskim smakiem, nie martwiąc się o niepożądany efekt. Ponadto, mięso napakowane białkiem zapobiegnie wypryskom skórnym po treningu. Pamiętaj też o dodatku chili – już jedna papryka (nie odrzucaj zbyt wielu pestek) przyspieszy metabolizm i podniesie temperaturę spalania tłuszczu. Dzięki temu nie przybierzesz na wadze, nawet gdy siedzisz na kanapie.
Składniki na dwie porcje:
Dodatki:
1. Warzywa
Posiekaj cebulę, paprykę, chili i czosnek. Rozgrzej trochę oleju rzepakowego na patelni - na średnim ogniu - i podsmaż warzywa, regularnie mieszając.
2. Mięso
Dorzuć mięso na patelnię z warzywami i smaż, mieszając, aż zbrązowieje. Wlej przecier pomidorowy, dodaj sól, pieprz i zioła (oregano, tymianek, rozmaryn) i gotuj wolno 20 minut.
3. Sos
W przypadku wersji „light” tym bardziej nie ma mowy o beszamelu, więc obstawiamy grecki jogurt. Po prostu wbij 2 jajka i rozmieszaj z jogurtem. Dopraw solą i pieprzem.
4. W żaroodpornym naczyniu układaj warstwami makaron lasagne, mięso z warzywami, sos i starty parmezan. Piecz w 180 °C ok. 20-30 minut.
Wróć