Pancake z czekoladą i wiórkami kokosowymi. Ciasto na 3 porcje.
Składniki:
➡ mąka 150g
➡ jajko
➡ mleko 200ml
➡ masło 30g
➡ proszek do pieczenia 1 łyżka
➡ miód płynny 1 łyżka
➡ wiórki kokosowe 1 łyżka
✅Sposób przygotowania: Do naczynia dodajemy mąkę, roztrzepane jajko, mleko, miód, proszek do pieczenia i szczyptę soli. Wszystko blendujemy, a na koniec dodajemy rozpuszczone masło. Odstaw na 15 minut. Następnie po 15 minutach smażymy z obu stron na suchej lub lekko skropionej, średnio rozgrzanej (aby ciasto miało czas na wyrośnięcie) patelni z teflonem, najlepiej dość małej, choć masa będzie gęsta i nie powinna się rozlewać. Na dużej też można robić dość małe, grube naleśniki.
✅Dodatki: Ekologiczny krem czekoladowy firmy BIOUP 20g (kupiony w ROSSMANN) oraz wiórki.
Podzielcie się tym przepisem z innymi, bo świeca odpalana od następnej nawet jeżeli zgaśnie to nic nie traci. Ma swoją kontynuację.